Apple annuleert Airpower

In de regel is het zo dat een product van Apple snel in de schappen ligt nadat het is aangekondigd. Bij de Airpower van Apple is echter iets bijzonders gebeurd: deze is namelijk geannuleerd. Het was al wel bekend dat er iets mis was met de Airpower, maar waarom heeft Apple besloten om de oplader volledig te annuleren?

Dit is nog niet volledig duidelijk, maar er zijn wel enkele indicaties waar het fout zou kunnen zijn gegaan. Wat heeft ervoor gezorgd dat Apple hun oplader heeft geannuleerd, nadat het zo stellig was aangekondigd?

Ook stond het product al op verschillende verpakkingen. We weten dus wel dat het een recente beslissing is geweest, maar de echte reden blijft nog gissen. Toch zijn er wel indicaties waarom Apple Airpower annuleerde.

Waarom annuleerde Apple Airpower?

Hoewel dus nog niet volledig vaststaat waarom Apple de Airpower annuleerde, cirkelen er op internet wel vele geruchten rond omtrent de Airpower en annulering van Apple.  De kans is groot dat we er overigens nooit achter komen waarom Apple de Airpower heeft geannuleerd. Apple is namelijk niet het type bedrijf dat dit snel aan de grote klok gaat hangen. Waarschijnlijk komt er nooit een duidelijke verklaring. Maar een van de geruchten is dat de Airpower te ver voor zijn tijd was. Met andere woorden: ze wilden iets op de markt brengen dat technologisch gezien nog niet eens echt mogelijk was.

De grote oplaadmat was wellicht technologisch iets te complex om zuiver te werken.  Bovendien was het ook nog eens zo dat er dan verschillende iPhone apparaten op moesten kunnen worden geladen. Dit zou echter onhaalbaar zijn, omdat elk iPhone apparaat een andere spoel heeft. Het merk had daarom veel spoelen in de mat verwerkt, maar dit zorgde hoogstwaarschijnlijk voor veel storingen. Een groot probleem natuurlijk, want Apple heeft een reputatie om alle producten vlekkeloos te laten werken. Ook waren er hoogstwaarschijnlijk problemen met de software. De Airpower zou snel te warm worden, waardoor deze nieuwe software ook niet werkt. Hoewel dit allemaal geruchten zijn, is het een feit er in ieder geval iets mis met de Airpower was.  Gelukkig zijn er alternatieven voor dit product.

De producten van Manu tegenover Airpower

Hoewel de Airpower dus niet op de markt komt, zijn er gelukkig wel degelijk draadloze opladers die wel goed functioneren. De producten van Manu zijn technologisch hun tijd vooruit en draadloos opladen met Manu heeft veel voordelen.  Het voordeel van draadloos opladen is dat je geen stopcontact nodig bent. Vaak ben je op een locatie zonder stopcontact en dat is dan erg frustrerend als je smartphone bijna leeg is.

Met een draadloze oplader is dit probleem er niet meer. Niet alleen zijn de producten van Manu functioneel, maar ze voegen ook nog echt iets toe aan je interieur. De producten van Manu zien er dus mooi uit, maar zijn bovendien ook erg praktisch. Bovendien ben je met een draadloze oplader van Manu je  tijd vooruit. De kans is namelijk groot dat in de toekomst alle smartphones enkel kunnen worden opgeladen met draadloze oplader. Jij hebt er dan alvast één!