De kuil in de bank

06-06-2018, Auteur: ALBERT

Wat is de beste plek in jouw huis? Maar ook; welke stoel is het beste in het vliegtuig; welke plek is het beste voor het popconcert en welke rij moet je vooral zitten bij een voorstelling? We willen allemaal de beste plek. Voor vliegtuigen, hotels, concerten en zelfs stranden zijn er al websites en apps om je beste plekje te vinden.

Mensen zijn gewoontedieren. Vinden we iets prettig, dan moet er voor de meesten onder ons veel aan te pas komen om van het pad af te wijken. Het hele internet is er ook op gebaseerd. “Als jij dit leuk vind, zal je waarschijnlijk dit ook leuk vinden” is het algoritme waar Amazon groot mee is geworden. Zo creëren we onze eigen bubbel. Die bubbel is in huis vaak herkenbaar aan slijtage aan armleuning of een kuiltje in stoel of bank.

Nog niet zo heel lang geleden zaten we met gezin of vrienden TV te kijken als ontspanning. Samen naar één scherm. Bij het begin van de televisieavond was het in menig huishouden een korte strijd om het beste plekje. Recht voor het scherm of lekker in een hoekje. Anno 2018 zitten we allemaal naar ons eigen schermpje te kijken. Opeens is het minder belangrijk waar je zit. Althans zo lijkt het. Wie screenagers heeft weet dat de plek bij een stopcontact erg gewild is. In noodgevallen zit de jeugd op de grond naast het stopcontact; als de smartphone, tablet of laptop maar voeding heeft.

Sinds wij een Kangaroo stand in ons huis hebben is er weer een nieuw kuiltje in de bank ontstaan. Niet meer lekker in het hoekje recht voor de televisie, maar naast de Manu Kangaroo Stand. Comfortabel op je mobieltje YouTube kijken of chatten terwijl de smartphone aan de lader ligt. Sta je op om even iets te halen, dan steek je m in de Kangaroo voor verder opladen.

In de werkkamer is een ander favoriet plekje ontstaan. Om beurten legt iedereen de iPhone of Galaxy even op de draadloze Lumi Deck lader. Voor je het weet is het opgestaan, plaats vergaan en heeft een ander gezinslid het draadloze plekje ingenomen. Gelukkig is een draadje met voeding uit het Deck een alternatief.

Zouden smartphones, net als mensen, een favoriet plekje hebben om te worden opgeladen? Knus opgeborgen in de Kangaroo Stand of lekker op je rug opladen op het Lumi Deck…. ;)