Kabels, kabels overal

15-06-2018, Auteur: ROB

Ik heb er altijd van gehouden om in de auto te stappen en gewoon weg te rijden om nieuwe plekken te verkennen en te zien welke avonturen op mijn pad komen. We maakten dat soort reizen maken toen ik klein was en op dit moment ben ik met mijn negen jaar oude zoon op een roadtrip van meer dan 5000 mijl in Amerika. We zitten dik acht uur per dag in de auto en kamperen wanneer de nacht valt.

Er is veel veranderd sinds ik een kind was. Vroeger maakten we roadtrips om even ‘van alles los te komen’. Dat doel is er nog steeds, maar nu lijken we alles mee te nemen. Drie weken lang waren mijn zoon en ik op reis samen met twee mobiele telefoons, twee laptops, twee tablets, drie digitale camera's, één Bluetooth-headset, drie accupacks, een draagbare hotspot en zijn slimme horloge. Dat is wat mij nu direct te binnenschiet. Ik weet zeker dat ik een paar dingen vergeet. En elk apparaat lijkt een speciale kabel te hebben.

We hebben één laadmogelijkheid in het dashboard van de auto om te delen met al onze apparaten. We onderhandelen over prioriteiten, ik heb mijn telefoon nodig voor routebeschrijvingen en noodgevallen. Hij heeft zijn tablet en laptop nodig. Daarmee krijg ik een pauze in het eindeloze spervuur van "zijn we er al?" En "Ik verveel me zo." Het interieur van mijn auto is inmiddels pure chaos. Kabels zijn overal. Kabels aangesloten op apparaten, kabels liggen klaar om te worden aangesloten. En dat is in aanvulling op de kabels die we niet nodig hadden, maar die er werden meegenomen om vooral die ene kabel niet te vergeten. Die kabels maken nu ook de hele reis, zonder enig nut. Terwijl we rijden, verhuizen apparaten steeds van plek en komen ze over de hele auto terecht.

Ik probeerde een georganiseerd laadstation in de auto te maken, maar dat is niet gelukt. Daarom rijden we verder in een toenemende spaghetti-achtige omgeving. In plaats van het uit te zoeken, vraag ik mijn zoon om nog een andere kabel te pakken, zodat we een ander apparaat kunnen opladen en de vicieuze cirkel blijft bestaan. In alle verwarring was mijn telefoon, waarvan ik dacht dat deze opgeladen was, eigenlijk niet aangesloten en hij was hij onbruikbaar net op het moment dat we onze overnachting naderden. Net als we dachten dat we het goed georganiseerd hadden, bleek het in een mum van tijd weer chaos.

Op deze momenten mis ik mijn Kangaroo-standaard. Ik hou ervan als alles een plekje heeft en dat dat plekje een conversatie waardig ontwerp is. In mijn Kangaroo Stand zijn onze apparaten altijd georganiseerd en het beste van alles is dat de kabels uit het zicht zijn. Alles is precies waar het moet zijn, precies wanneer ik het nodig heb. Geen rommel. Geen verwarring. Gewoon oplaad en opberg gemak.

Mijn auto heeft deze staat nog niet bereikt. Misschien is een Kangaroo Go een optie?