Onze levens worden steeds meer digitaal en zijn verweven met een toenemend aantal apparaten. Telefoons, tablets, spraak gestuurde functies in auto’s, Amazon Echo en Google Home, virtuele en Virtual Reality headsets, slimme koelkasten en de schijnbaar eindeloze lijst groeit met de dag.

Hoe meer verbonden we zijn met het internet, hoe meer we stroom nodig hebben. Iedereen die ik ken, heeft een soort van oplaadoplossing thuis. Een jaar geleden heb ik overal in mijn huis laadplekjes gecreëerd. Eén laadpunt In elke slaapkamer, de woonkamer, de keuken en zelfs buiten. Het leek op dat moment een geweldig idee, en een tijdlang was dat ook zo. Alle apparaten die ons gezin nodig heeft, waren altijd opgeladen en klaar om ons weer te verbinden. Maar een nieuw probleem was geboren. Overal leken apparaten te liggen. Op het dressoir, de tafel, het nachtkastje, noem maar op. Waar vroeger tijdschriften lagen of een leuk fotolijstje met herinneringen, daar lagen nu energie hongerige telefoons, tablets en VR-headsets. Wanneer je reist wordt t laden nog ingewikkelder.

Ik reis nu van hotel naar hotel en elk hotel kent weer een nieuwe uitdaging. Pluggen zijn verspreid over de kamer, sommige op handige plaatsen maar meestal niet. Op dit moment zit ik in een hotelkamer met apparaten die op het aanrecht worden geladen, op de tafel naast mijn bed, op de plank onder de tv, op het bureau aan de andere kant van de kamer en een paar dingen op de vloer waar toevallig nog een stopcontact vrij is. Ik reis met mijn jonge zoon die vaak een ander idee van wat moet worden opgeladen en waar. Van apparaat veranderen betekent vaak stoppen met wat ik net aan het doen ben. Het werkt onprettig en contra productief.

Ik mis momenteel mijn Lumi Deck en Kangaroo Stand en vraag me af waarom hotels ze nog niet ontdekt hebben. Net zoals lampen, een TV en een strijkijzer, hoort een Kangaroo Stand in elke hotelkamer.

Thuis herbergt mijn Kangaroo-standaard het grootste deel van mijn apparaten. Netjes georganiseerd en altijd opgeladen en klaar voor gebruik. Mijn Lumi Deck is een prachtig kunstwerk dat mijn telefoon draadloos oplaadt en het gewoon geweldig is om naar te kijken. Hoewel ik normaal geen fan ben van meer dingen dan absoluut noodzakelijk op mijn bureau, maakt de Lumi Deck het allemaal meer georganiseerd. Stel je toch eens voor dat je dat gemak met je mee kan nemen. Dat zou geweldig zijn en ik hoop, over niet al te lange tijd, een realiteit.

Inmiddels verlang ik om weer thuis te zijn. Aan mijn bureau met al mijn favoriete apparaten in de buurt. Elk op hun eigen plekje, altijd opgeladen en vooral gemakkelijk te vinden.