Samsung draadloze oplader

Een Samsung draadloze oplader van Manu

Je bent in het bezit van een Samsung tablet of Samsung smartphone. Je weet dat je batterij regelmatig opgeladen moet worden. Je vindt het vervelend om overal snoeren te hebben rondslingeren en je hebt verhalen gehoord over de mogelijkheden van draadloos opladen. Is draadloos opladen iets voor jou? We vertellen je in het kort wat wireless charging inhoudt, waar je rekening mee moet houden en of je Samsung device er wel geschikt voor is. Daarnaast laten we je zien hoe het Nederlandse bedrijf MANU een Samsung draadloze oplader op een creatieve en visueel aantrekkelijke manier in je interieur kan integreren.

Wat is draadloos opladen?

Je batterij is leeg en dus steek je de stekker van je oplaadsnoer in je smartphone. Je sluit je oplader aan op netstroom en verder regelt het zich vanzelf. Bij draadloos opladen werkt het anders. Bij draadloos opladen maak je gebruik van inductiestroom. In je Samsung draadloze oplader zit een inductiespoel. Als daar stroom doorheen loopt, wekt het een magnetisch veld op. Heeft je Samsung smartphone eveneens een inductiespoel, dan kan het magnetische veld in die spoel stroom opwekken waardoor je batterij opgeladen wordt. Fysiek contact tussen apparaat en oplader is dus niet meer nodig. Je elektrische tandenborstel werkt volgens hetzelfde principe.

Waar moet je op letten bij draadloos opladen?

Vrijwel alle draadloze opladers werken volgens het gestandaardiseerde Qi-protocol. Een aantal grote fabrikanten van smartphones, zoals Samsung, LG, Huawei en recentelijk ook Apple, maken smartphones die je met een Qi-oplader draadloos kunt opladen. Je smartphone moet een inductiespoel bevatten en mag geen metalen achterkant hebben, omdat er dan geen inductiestroom in je smartphone wordt opgewekt. Gebruik je een extra beschermhoes, dan mag deze ook niet te dik zijn. De snelheid van het oplaadproces wordt bepaald door de capaciteit van je oplader en je smartphone. Hou rekening met een snelheid van 5W tot 15 W. Ter vergelijking, de meeste bedrade opladers werken met 10 W en snelladers geven je 18 W of meer.

Voor welke apparaten is een Samsung draadloze oplader geschikt?

Samsung was een van de voorlopers op het gebied van draadloos opladen. Met je Samsung draadloze opladerkun je Samsung Galaxy smartphones vanaf het model S6 opladen. Heb je een Samsung Galaxy Note, dan is je Samsung draadloze oplader geschikt voor de Galaxy Note 5, Note 8 en Note 9. Je kunt een officiële Samsung draadloze oplader gebruiken, of je kiest een Qi-oplader van een ander merk. Hou er wel rekening mee dat een oplader van een ander merk in een aantal gevallen minder snel je batterij  oplaadt.

Het aanbod van MANU

MANU is een innovatief Nederlands bedrijf dat draadloze technologie op een smaakvolle manier in alledaagse objecten weet te integreren. Wij maken speciale laadstations en organizers die je in elk modern interieur kunt plaatsen, Als er iets is dat onze producten kenmerkt is het wel de unieke combinatie van design, gebruiksgemak en een hoge mate van kwaliteit. Kijk in ons assortiment op welke manier wij een Samsung draadloze oplader kunnen integreren.