Waar zijn de tablets gebleven?

Dit weekeinde start de grootste beurs ter wereld gericht op enkel mobiele telefonie. De bekende merken zullen hun nieuwste telefoons tonen.

Natuurlijk is er één merk dat standaard niet op deze beurs staat; Apple. Apple heeft met de iPad de tablet op de kaart gezet. In bijna elk huishouden slingert wel een tablet. Of het nu een oude iPad is of een goedkope rip-off; de tablet blijkt super handig voor even op het web surfen, een spelletje spelen of mailen naar vrienden of familie.

Toch is de tablet wat aan terrein aan het verliezen. De smartphones zijn zo krachtig geworden en de schermen zijn inmiddels zo scherp en soms groot, dat een tablet minder toegevoegde waarde lijkt te hebben. Wanneer de pers het heeft over een dalende belangstelling in tablets, blijkt het eerder over verkoopaantallen te gaan en niet het gebruik. Tablets blijken namelijk een veel langer leven in een huishouden te hebben dan een telefoon. Zelf een ‘oude’ iPad blijkt nog voor veel plezier te kunnen zorgen in kinderhanden.

Om nu te zorgen dat de tablet nog langer meegaat, is het wel van belang om de accu af en toe op te laden en de tablet netjes op te bergen wanneer je hem niet gebruikt. Een val van een tafel of aanrecht kan het einde betekenen voor het scherm of de interne elektronica. Berg de tablet dus netjes op en houd m opgeladen. De Manu Kangaroo producten zijn er bij uitstek voor geschikt.

De tablets zullen niet verdwijnen en op de komende Mobile World Congress verwachten wij nieuwe tablets van merken zoals Samsung, Huawei en misschien zelfs Leagoo. Tablets verdwijnen niet van de markt, ze worden alleen steeds vaker netjes opgeborgen 😉